Pressrelease

Scandinavian Photo Group AB förvärvar ProCenter Yrkesfotobutiken AB
 

Scandinavian Photo, Nordens ledande återförsäljare av foto- och videoprodukter, förvärvar ProCenter Yrkesfotobutiken AB. Förvärvet är ett led i utvecklingen att stärka kunderbjudandet och leverera en helhetslösning kring allt runt bilden.
 
ProCenter Yrkesfotobutiken AB har i över 20 år erbjudit fotografer och bildköpare service och försäljning av foto- och kringutrustning. Inom ProCenters verksamhet finns också hyrservice, digitalsupport samt printstudio. Verksamheten förvärvas nu av Scandinavian Photo som ett led i den fortsatta utvecklingen av kunderbjudandet att leverera allt runt bilden.
 
- På den föränderliga marknaden ser vi att vi måste växa och bredda oss för att vara konkurrenskraftiga. Då är Scandinavian Photo rätt partner säger Matias Ibanez, VD på ProCenter. Scandinavian Photo har målgrupp, logistik, marknads- och försäljningskanaler på många orter som vi idag inte når. Tillsammans kan vi utveckla våra företags gemensamma intressen hos flera målgrupper. På det sättet ska vi bli det självklara valet för alla som arbetar med bild.
 
- Genom ProCenter tillför vi ytterligare gedigen yrkeskompetens och kan förstärka vårt utbud inom områden som pro, studio, hyrservice och inte minst inom bildproduktion med printservice inom ”fine art”. ProCenter har idag en betydande produktion av ”Fine Art”-utställningar och bildproduktion. Det är ett område vi tillsammans kan utveckla ytterligare, säger Lars Bonander, CEO Scandinavian Photo.
 
ProCenter förvärvas i september 2015 av Scandinavian Photo och blir kedjans sjunde butik i Norden. 
 
Foto: Knut Koivisto
 
 
För ytterligare information, kontakta:
Matias Ibanez, VD ProCenter
070-713 47 45
 
Lars Bonander, CEO Scandinavian Photo
0709-846372
 

Om ProCenter

ProCenter Yrkesfotobutiken har i över 20 år erbjudit fotografer och bildköpare service. ProCenter säljer fotoutrustning, datorer med kringutrustning samt förbrukningsmaterial. Man erbjuder också hyrservice, digitalsupport och en printstudio för högkvalitativa Fine Art-utskrifter samt c-print-produktion. 
 
 

Om Scandinavian Photo

Scandinavian Photo är Nordens ledande återförsäljare av foto- och videoprodukter. Försäljning finns i dagsläget i Sverige, Norge och Finland. Bolagets strategi är att kombinera internethandel/distanshandel med mötesplats i form av fysiska butiker i de större städerna. Scandinavian Photos fokus är bra priser, en mycket stor portion kunskap och en hög servicegrad. Bolaget har 140 anställda och omsätter cirka 750 mkr.
 
Pressrelease
Matias Ibanez och Lars Bonander

© Copyright 2012-2015. ProCenter registrerat varumärke, alla rättigheter reserverade. Fotografirätten förbehålles respektive fotograf. Reservation för mellanförsäljning, fel i texter, på bilder samt orimliga prisfel. Alla priser är exklusive moms om inte annat anges.